“ZORG DAT JE LEVEN NA JE PENSIONERING EEN DOEL HEEFT”

Adri Schols

Vrijwilligersorganisatie: De Paddentrek

Ik ben 71 jaar en ben eigenlijk altijd bezig. Tot mijn 66e ben ik eigenaar van een kantoorboekhandel geweest. Ik werkte 6 dagen per week. Op mijn 66e vond ik het welletjes en heb ik de winkel verkocht.

Vanaf mijn 15e  tot op heden heb ik mij, in verschillende functies als vrijwilliger ingezet. Toen mijn kinderen op school zaten ben ik lid geworden van de ouderraad en was betrokken bij verschillende school-activiteiten. Ik zet mij graag in voor de natuur en het samen beschermen van de natuur. Vanuit mijn hobby ‘natuurfotografie’ heb ik mij op mijn 15e als vrijwilliger aangemeld bij de jongerentak van NIVON. Ik ben een promotor van de natuur, daarom ben ik naast het leidinggeven aan de Paddentrek ook gids bij Landschap Overijssel. Het is prachtig om over de natuur te vertellen.

Waarom vrijwillige inzet bij de Paddentrek

Ik ben begonnen bij Lacerta-werkgroep Hengelo. Ik had namelijk als hobby ‘het houden van amfibieën in terraria'. Vanuit deze werkgroep zijn we ruim 25 jaar geleden al begonnen met het overzetten van amfibieën. De paddentrek is een uit de hand gelopen hobby. Het feit dat we in Hengelo samen met alle medevrijwilligers en het waterschap zoveel inheemse amfibieën hebben kunnen redden dat we er een sintelbaan in het FBK-stadion mee kunnen vol leggen, is meer dan geweldig. Amfibieën in de paddenpoel verhogen de diversiteit van de omgeving met vogels, insecten, zoogdieren en planten en houden de kringloop in stand. Sinds 2015 is de paddenstand in Nederland gehalveerd, maar in Hengelo gaat het juist erg goed met deze diertjes.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Het onderlinge contact en het enthousiasme van alle vrijwilligers. Wij delen onze liefde en interesse voor de natuur. Een bijzonder moment was om samen met meer dan 50 vrijwilligers van ons, IVN, de Heemtuin en Nivon, in aanloop van de wedstijd FC-Twente en PSV, verspreid over de fietssnelbaan bij het Kristalbad te gaan staan. Zo hebben we gezamenlijk de padden en salamanders die wilden oversteken tussen alle fietsers door kunnen redden. Dit gaf enorm veel voldoening en saamhorigheid.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“ZORG DAT JE LEVEN NA JE PENSIONERING EEN DOEL HEEFT”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken