Bestuur en beleid

Ben je lid van het bestuur van een vrijwilligersorganisatie? Dan is er vaak sprake van een collegiaal bestuursmodel. Dit  betekent dat alle bestuurders gelijk zijn. Iedere bestuurder zorgt dan voor een behoorlijke uitvoering van en toezicht op de bestuurstaken.  

In 2024 starten wij in Hengelo en Haaksbergen met Bestuurders Centraal. De info staat hieronder beschreven onder het kopje 'Bestuurders Centraal in Hengelo en Haakbergen'

  Thema informatie

  Bestuurders Centraal in Hengelo en Haaksbergen


  Als bestuurder van een vereniging of stichting sta je in deze tijd voor een grote uitdaging. Niet alleen heb je de zorg voor de uitvoering van de activiteiten, maar je hebt ook een belangrijke rol in het toekomstbestendig maken van je organisatie. In de praktijk zien we dat steeds minder mensen de rol van bestuurslid 'oude stijl' oppakken. Tijd om te ontdekken wat wel werkt en sucessen met elkaar te delen in een sterk sociaal netwerk. Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo en Haaksbergen start in 2024 met een speciaal aanbod voor besturen onder de noemer Bestuurders Centraal. Startpunt voor Bestuurders Centraal is een vragenlijst, deze wordt naar de organisaties gestuurd die bij ons bekend zijn. Ons bestand is echter niet compleet, dus mocht je deze niet ontvangen hebben kun je tm 12 maart 2024 op één van de onderstaande linken klikken om deze in te vullen. Bij voorbaat hartelijk dank!

  De link voor de vragenlijst Hengelo is:

  Enquête BestuurdersCentraal, inzicht in vragen en aanwezige kennis Survey (surveymonkey.com)

  De link voor de vragenlijst Haaksberen is:

  Enquête BestuurdersCentraal Haaksbergen, inzicht in vragen en aanwezige kennis Survey (surveymonkey.com)

  Aanbod Bestuurders Centraal
  BestuurdersCentraal is een lokaal netwerk van bestuurders van vrijwilligersorganisaties, ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen. Al deze partijen werken samen met hetzelfde doel: ondersteuning aanbieden om bestuurlijke vraagstukken op te lossen en de kwaliteit van het bestuurlijk niveau te verhogen.

  Dit doen we op de volgende manieren:
  • Training & kennisuitwisseling
  • Inzet van deskundigen en betrokken bestuurders
  • Inspiatiesessies
  • Een platform waar besturen, bestuurscoaches en experts elkaar direct kunnen vinden.

  Advies nodig?
  Heeft jouw organisatie of probleem of een (bestuurlijk) vraagstuk waarbij je advies kunt gebruiken?

  Neem contact op met het volgende mailadres voor Hengelo vrijwilligerswerkhengelo@wijkracht.nl

  of met het mailadres voor Haaksbergen: vrijwilligerswerkhaaksbergen@wijkracht.nl

  Startbijeenkomst Bestuurders Centraal Hengelo

  De startbijeenkoms voor Hengelo is op 9 april om 19.00 uur in Wijkcentrum de Hengelose Es. Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom! Je kunt je onder de noemer van 'Startbijeenkomst Bestuurders Centraal' opgeven via: vrijwilligerswerkhengelo@wijkracht.nl

  Nog geen account?
  Schrijf je binnen 2 minuten in!
  Account aanmaken