“SPRING OVER DIE DREMPEL, WANT ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN”

Alberte Roelfsema

Vrijwilligersorganisatie: Denksport Hengelo

Ik ben 65 jaar en omschrijf mezelf als een sociaal persoon. Ik leid een actief leven, waarin ik regelmatig wandel, fitness, schilderlessen volg en landschappen schilder. Ik verricht vrijwilligerswerk bij diverse organisaties, waaronder de Wereldwinkel Borne en Denksport Hengelo. In het kader van mijn vrijwillige inzet bij Denksport heb ik me laten portretteren voor deze expositie.

Waarom vrijwillige inzet bij Denksport

Ik heb een bewuste keuze gemaakt om uit mijn comfortzone te stappen en doe nu vrijwilligerswerk in een andere sector. Voorafgaande aan mijn pensioen ben ik werkzaam geweest in de verpleeghuiszorg, op de psychogeriatrische afdeling. Medio november 2022 ben ik gestart bij Denksport Hengelo. Binnen deze Stichting wordt gebridged, gedamd en Mahjong gespeeld. Op de dinsdagavond voorzie ik de gasten bij binnenkomst van koffie en thee en tijdens de pauzes van een hapje en een drankje. Daarnaast houden we natuurlijk de bar op orde.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Door vrijwillige inzet heb ik me verder kunnen ontwikkelen op andere gebieden, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe talenten ontdekt. Het verruimt mijn blik. Daarnaast is het bevorderlijk voor zowel mijn mentale als fysieke gezondheid, het houdt me scherp en ik blijf in beweging. Vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat ik erop uittrek. Ik heb nieuwe dingen over mezelf geleerd. De gesprekjes onderling en het nakaarten op de late avond geven me veel voldoening.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“SPRING OVER DIE DREMPEL, WANT ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken