"ER IS EIGENLIJK GEEN DREMPEL, NEEM GEWOON DE STAP”

Anton van de Vondervoort

Vrijwilligersorganisatie: 1Twente

Ik ben 72 jaar. Ik omschrijf mijzelf als een mensenmens en sociaal. Mijn hobby's zijn wandelen, fotograferen, muziek en radio maken. In 1968 ben ik begonnen als klokkenmaker bij verschillende juweliers, dit heb ik 30 jaar gedaan. Vervolgens heb ik gedurende 23 jaar een eigen klokkenmakerij gehad. 

Naast mijn passie voor mijn werk als klokkenmaker is muziek ook altijd mijn passie geweest. In de jaren '70  verzorgde ik, als dj mijn eigen Drive-in Shows. Van 2004 t/m 2020 ben ik vaste dj bij café 'De Cactus' geweest. 

Met het vrijwilligerswerk ben ik begin  jaren '80  in aanraking gekomen bij het Wijkwerk in Almelo .  In 1993 ben ik, via een oproep in het Hengelo's Weekblad van start gegaan bij Radio Hengelo. Met een team van vrijwilligers droegen wij, als ‘opbouwteam’ de verantwoording voor het mogelijk maken van de uitzendingen op zowel de radio als de televisie. In de loop van de tijd groeide ik door naar de uitvoering van het discussieprogramma ’Kwartetten’. Hierna kwamen de sportuitzendingen. Deze laatste verzorg ik met veel plezier, inmiddels onder de vlag van 1Twente, al een jaar of 20.

Waarom vrijwillige inzet bij 1Twente

In mijn vroegste jeugd vond ik radio al een magisch fenomeen. Precies het gevoel zoals Stef Bos in het liedje ‘De radio’ zingt: 

In de jaren zestig hoorde ik een stem. Zoveel mooie woorden. Mijn moeder zei “Dat is de radio”. Ik dacht “Het is een wonder”. En ik kan mijn hele leven niet meer zonder dat wonder.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

De sportpresentatie, verslaggeving en muzieklijsten zodanig maken, dat alle puzzelstukjes in elkaar passen. Als team bouw je op; we schakelen en improviseren. Het afnemen van de interviews en het bewaken van de tijdslimieten vergt onderling vertrouwen en een goede samenwerking. Na afloop ben je met elkaar trots dat we weer een mooi programma hebben gemaakt. Het team is zo goed op elkaar ingespeeld dat we inmiddels vrienden zijn geworden. Ik zou dit voor geen goud willen missen.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet  

"ER IS EIGENLIJK GEEN DREMPEL, NEEM GEWOON DE STAP”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken