“JE WEET NIET WAT JE MIST, GA VOOR VRIJWILLIGE INZET”

Bertha ten Hove

Vrijwilligersorganisatie: Stichting Manna

Ik ben 67 jaar en omschrijf mezelf als een optimistisch persoon. Ik heb affiniteit met taal en houd van het lezen van gedichtenbundels en (Engelse) boeken uit diverse genres, waaronder detectives, romans en geschiedenis. Tijdens het lezen bevind ik me even in een andere wereld. Het lezen verrijkt me omdat ik vanuit ieder gelezen boek iets meeneem. Daarnaast wandel en fiets ik graag. Voorafgaande aan mijn pensioen ben ik werkzaam geweest als secretaresse in de ziekenhuiszorg.

Waarom vrijwillige inzet bij Stichting Manna

September 2022 ben ik gestopt met mijn reguliere werkzaamheden binnen de gezondheidszorg. Mijn vrijwillige inzet bij Stichting Manna is hierop een vervolg. Een familielid van mij werkt bij Stichting Manna en op deze manier ben ik doorgerold in mijn huidige vrijwilligerswerk. Vanuit deze organisatie heeft er een kennismakingsgesprek plaatsgevonden en sindsdien ben ik maatje van een mevrouw die in Hengelo woont. Ik ga één keer per twee weken bij haar op bezoek.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik houd van het leggen van contacten met mensen, ik ben een verbinder. Mede hierdoor vind ik mijn vrijwillige inzet, als zijnde maatje, zo leuk want het past bij wie ik ben. We delen een aantal interesses en kletsen over van alles en nog wat. Het contact met mijn maatje maakt mijn leven boeiender en verrijkender. We genieten beiden van het contact. Als ik bij haar op bezoek kom, word ik altijd blij door haar lach.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“JE WEET NIET WAT JE MIST, GA VOOR VRIJWILLIGE INZET”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken