“VERBREED JE BLIKVELD DOOR TE DOEN”

Frans Kroon

Vrijwilligersorganisatie: Voedselbank

Ik ben 72 jaar; ik kan niet stilzitten en ben een doener. Ik heb Electrotechniek gestudeerd aan de UT. Tijdens mijn studietijd kwam ik in aanraking met vrijwilligerswerk. In die tijd kon alles. Zo waren er studieverenigingen opgericht, waar ik bestuurslid werd. Na mijn studie ben ik eerst werkzaam geweest bij Philips Telecom in Hilversum en vervolgens heb ik bijna 30 jaar, als technicus van de ontwikkelafdeling bij Hollandse Signaalapparaten (Thales Nederland) gewerkt. Ik ben een techneut en vind het tevens leuk en leerzaam om maatschappelijk betrokken te zijn. Zo ben ik actief geweest bij een politieke partij. Via mijn kinderen heb ik naast mijn werk eigenlijk altijd vrijwilligerswerk gedaan; Ik ben voorzitter geweest van de handbalclub, zat in het kookteam van Metropool en deed diverse werkzaamheden voor allerlei clubs. Vanwege mijn technische achtergrond ben ik tevens 10 jaar vrijwilliger geweest bij het Techniekmuseum Het Heim (Oyfo), onder meer belast met de kantoorautomatisering.

Waarom vrijwillige inzet bij de Voedselbank

Eigenlijk vind ik het een schande dat er, in een welvaartstaat als Nederland armoede bestaat. Er zouden voldoende vangnetten moeten zijn die voedsel-banken overbodig maken. Voedselverspilling vind ik uit den boze. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder heeft namelijk de oorlog meegemaakt en is opgegroeid met schaarste. Ik heb mij vorig jaar, als vrijwilliger aangemeld bij de voedselbank, met als drive om het overtollige voedsel te verdelen onder mensen, die financieel niet meer kunnen rondkomen en om mij voor hen nuttig te maken.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik ben vrijwilliger bij de vulploeg. De wekelijkse uitdaging om samen met andere vrijwilligers alle voedselpakketten goed gevuld te krijgen en aan het eind van de klus te kunnen zeggen dat het weer gelukt is. Dit geeft saamhorigheid en een voldaan en fijn gevoel.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“VERBREED JE BLIKVELD DOOR TE DOEN”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken