“GA NIET ACHTER DE GERANIUMS ZITTEN” 

Herman Plasmeyer  

Vrijwilligersorganisatie: Museum Hengelo

Ik ben 65 jaar en omschrijf mezelf als een persoon die oplossingsgericht is ingesteld. In het dagelijks leven houd ik me onder andere bezig met tuinieren, reizen, computers, het kijken naar Scandinavische en Engelse detectives en vrijwilligerswerk. Daarnaast ben ik een muziekliefhebber van rockmuziek en is koken een dagelijkse hobby van mij. Momenteel ben ik twee dagen per week werkzaam als vrijwillig ICT’er bij het Museum Hengelo.

Waarom vrijwillige inzet bij het Museum

Op zevenenvijftigjarige leeftijd ben ik met pensioen gegaan en hieraan voorafgaande ben ik werkzaam geweest als specialist elektronica en netwerkbeheerder bij de Koninklijke Luchtmacht. In het kader hiervan ben ik ook in Afghanistan geweest en derhalve een veteraan. Twee jaar geleden keek ik op de website van Wijkracht waarop een vacature van het Museum stond. Deze vacature sloot mooi aan op mijn werkverleden als ICT’er en derhalve heb ik hierop gereageerd. Binnen het Museum ben ik het aanspreekpunt als netwerkbeheerder en bied ik ICT-ondersteuning aan op diverse gebieden. Daarnaast ben ik beschikbaar voor overige hand-en-spandiensten en telefonisch bereikbaar voor o.a. het inbraakalarmteam.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik vind het fijn om mensen te helpen en oplossingsgericht bezig te zijn. Met veel plezier kan ik mijn voormalige reguliere werkzaamheden nu voortzetten op vrijwillige basis. Daarnaast houd ik van sociale contacten. We hebben een gezellig team en jaarlijks vindt er een BBQ en een eindejaarsborrel plaats. Een leuk moment tijdens mijn vrijwillige inzet was de ‘Urban Nightrun’, waarbij de hardlopers, met enige voorzichtigheid, door het Museum renden.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“GA NIET ACHTER DE GERANIUMS ZITTEN” 

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken