"GEWOON DOEN! JE KRIJGT ER HEEL VEEL VOOR TERUG"

Herman Bal

Vrijwilligersorganisatie: Wijkracht Warme bemiddeling

Ik ben 71 jaar en omschrijf mezelf als een rustig, sociaal bewogen mens. Ik hou van tuinieren, fietsen, wandelen, lezen, puzzelen en kijk graag naar sport. Ik heb 42 jaar binnen het basisonderwijs gewerkt als onderwijzer, remedial teacher, Interne begeleider en directeur. In 2016 ging ik met pensioen. Ik hou niet van stilzittenen dus vrijwilligerswerk leek mij wel wat. Ik vind organiseren en regelen erg leuk om te doen. Dus toen ik de vacature 'Hoofd vakanties Zonnebloem’ zag, heb ik mij hiervoor aangemeld. Omdat ik goed ben met cijfers vroegen ze of ik tevens het penningmeesterschap op mij wilde nemen. Na een jaar penningmeesterschap heb ik deze functie verruild voor het voorzitterschap afdeling Hasseler Es-Slangenbeek. Dit doe ik nog steeds.

Waarom vrijwillige inzet bij Wijkracht Warme Bemiddeling

Tijdens mijn paspoortverlenging werd ik geattendeerd op de vrijwilligersfunctie ‘coach Warme Bemiddeling’ door Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo. Zij waren toen nog op het burgerplein gestationeerd. Omdat ik goed kan luisteren, empathisch ben en vooral in mogelijkheden denk, bleek deze functie een schot in de roos. Tot op heden doe ik dit werk nog steeds met veel plezier en bemiddel ik mensen met afstand van de arbeidsmarkt naar vrijwilligerswerk: Tijdens een eerste kennismakingsgesprek geeft de persoon mij inzicht in zijn/haar interesses en zo meer. Vervolgens kijken we samen naar een passende match. Bij de eerste afspraak met de organisatie ga ik mee. Indien het goed voelt kan het vrijwilligerswerk opgestart worden. Na verloop van tijd vindt er nog een nagesprek plaats over de bevindingen.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Als de match gelukt is, geeft mij dit een blij gevoel. Mensen maken zich weer productief voor de maatschappij. Als ze eenmaal vrijwilligerswerk hebben, zijn ze maar wat blij met leuk werk en nieuwe contacten. Dit vrijwilligerswerk heeft mij heel veel leuke contacten opgeleverd. Door het doen van vrijwilligerswerk blijf ik maatschappelijk betrokken.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

"GEWOON DOEN! JE KRIJGT ER HEEL VEEL VOOR TERUG. EEN BLIJ GEZICHT IS GOUD WAARD"Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken