“GA ERVOOR, DOE WAT MET JE LEVEN”

Jenny van de Steeg

Vrijwilligersorganisatie: De Voedselbank

Ik ben 71 jaar. Ik hou van fietsen, wandelen, sporten, tuinieren en reizen. Ik vind het heerlijk mijn eigen groenten te verbouwen. Ik kan enorm genieten van het uit eten gaan in een goed restaurant. Mijn motto is: ‘Leef je leven nu en stel niet uit’. Voor mijn trouwen werkte ik bij een bouwmaterialenbedrijf. Hier deed ik de administratie en boekhouding. Toen de kinderen groot waren heb ik het werk weer opgepakt en heb nog 10 jaar bij de belastingtelefoon gewerkt. Vrijwilligerswerk doe ik al 46 jaar. Voor mij is vrijwilligerswerk net zo belangrijk als 'normaal' werk. Mijn vrijwillige inzet begon op de school van mijn kinderen, vervolgens heb ik mij ingezet bij ‘Welzijn Ouderen’, de kerkenraad van mijn kerk als diaken en ouderling, en vanaf 2007 tot op heden bij de Voedselbank.

Waarom vrijwillige inzet bij de Voedselbank

In 2006 hoorde ik een verhaal over een pastor uit Brabant. Hij haalde het overtollige brood op bij de supermarkten en hing deze aan de achterdeuren van noodlijdende gezinnen. Ik vond dit een prachtig verhaal. Ik was in die tijd al vrijwilliger bij de diaconie. Dit verhaal heeft mij geïnspireerd om, naast het helpen van mensen die niet rond kunnen komen, ook iets te doen tegen voedselverspilling. Begin februari 2007 heb ik mij aangemeld bij de voedselbank en ben toen gelijk van start gegaan. Nu coördineer ik hier de vulploeg en verzorg ik samen met anderen de uitgifte van de pakketten.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik vind het fijn om een steentje bij te dragen aan het helpen van mensen die financieel niet rond kunnen komen. Tevens werk ik ook graag aan het voorkomen van voedselverspilling. Door dit met medevrijwilligers te doen maakt het extra mooi. Het werk geeft mij veel voldoening. De klanten betekenen veel voor mij. Veel van onze klanten schamen zich in het begin. Daarom is het belangrijk om ze bij het eerste bezoek een warm welkom te heten. Tegenslag kan iedereen treffen, gelukkig is deze tegenslag vaak van tijdelijke aard.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“GA ERVOOR, DOE WAT MET JE LEVEN”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken