“VRIJWILLIGE INZET BIEDT ZIN, - EN BETEKENISGEVING, WAAG EEN POGING!”

Margreth van Ekeren-Wouters

Vrijwilligersorganisatie: Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ)

Ik ben 71 jaar en sinds 2016 werkzaam als vrijwilliger bij TMZ. Ik ben positief, pragmatisch en creatief ingesteld. Voorafgaande aan mijn pensioen ben ik werkzaam geweest als verkoopster bij diverse modezaken in Hengelo. Naast mijn vrijwillige inzet pas ik graag één keer per week op mijn kleinkinderen. Ik houd van dieren, winkelen en reizen met mijn echtgenoot.

Waarom vrijwillige inzet bij TMZ

Mijn nicht werkt bij TMZ en heeft me destijds gevraagd of ik interesse had in vrijwilligerswerk bij deze zorginstelling. Sindsdien ben ik daar vrijwillig werkzaam als gastvrouw en als maatje voor twee bewoners. Op de maandagmiddag bezoek ik hen voor een praatje en het spelen van een spelletje. Op de donderdag ben ik gastvrouw en deel ik maaltijden uit bij ‘De Hofdaghap’. Daarnaast sta ik achter de kraam op de jaarlijkse kerstmarkt, achter de ijscokraam met warm weer en help ik bij muziekfeesten.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik geniet iedere week van de gezelligheid en vind het fijn om van betekenis te zijn. Het is voor mij hartverwarmend om te zien hoe bewoners spontaan meezingen met liedjes, zoals ‘Daar bij die molen’ en opbloeien tijdens muziekoptredens. Ik vind het leuk om te ervaren dat, zodra ik weer achter een kraampje sta, de voormalige rol als verkoopster in mij ontwaakt. Met een aantal vrijwilligers heb ik een vriendschap opgebouwd, hetgeen ik zeer waardeer. We gaan regelmatig samen op pad voor een lunch of een fietstocht.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“VRIJWILLIGE INZET BIEDT ZIN, - EN BETEKENISGEVING, WAAG EEN POGING!”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken