“VRIJWILLIGERSWERK HEEFT MIJN PERSOONLIJKE LEVEN ENORM VERRRIJKT”

Mirjam Bak

Vrijwilligersorganisatie: Wijkracht Warme Bemiddeling

Ik ben 62 jaar. Ik omschrijf mijzelf als een bezige bij. Naast mijn betaalde werk binnen de kinderopvang en later binnen de mantelzorg heb ik mij altijd als vrijwilliger ingezet. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben maatschappelijk betrokken bij mensen die niet goed mee kunnen komen in onze samenleving. Mijn vrijwillige inzet betreft meerdere organisaties. Bij een zorgorganisatie zet ik mijn expertise in als ervaringsdeskundige ‘mensen met dementie’. De natuur heeft mijn passie. Ik ben een actief lid van stichting ‘Hofvogels' en help als coördinator en controleur van uilenkasten en assisteer bij het ringen van de uilen. Daarnaast help ik bij het geven van natuureducatie aan jonge kinderen. Een voorrecht om te mogen doen.

Waarom vrijwillige inzet bij Wijkracht Warme Bemiddeling

Op mijn werk binnen de kinderopvang begeleidde ik de stagiaires. Dit heeft veel raakvlakken met coachen, waardoor ik gericht ben gaan kijken naar vrijwilligerswerk in die richting. Dus toen ik de vacature ‘Coach Warme Bemiddeling’ op de site van Vrijwilligerswerk Hengelo tegenkwam heb ik mij, na een informatief gesprek, aangemeld. Ik vind het namelijk belangrijk om mensen, die door omstandigheden niet aan het gewone arbeidsproces deel kunnen nemen, op weg te helpen naar passend vrijwilligerswerk. Inmiddels ben ik hier alweer 5 jaar werkzaam. Tijdens het coaching-proces houd ik rekening met de wensen, kwaliteiten en waar iemand blij van wordt. Ik zorg voor dat extra steuntje en laat los als het ‘dekseltje past’. Als uiteindelijk iemand met behulp van mijn begeleiding de juiste plek gevonden heeft, geeft mij dat een goed gevoel.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Het vrijwilligerswerk heeft mij veel gebracht, zoals kennis en achtergronden van diverse problematieken. Ik heb meer leren kijken buiten mijn eigen 'comfort zone’.  Omdat ik denk in kansen en mogelijkheden zijn er altijd oplossingen te bedenken. Het is fijn om mensen blij te kunnen maken en te kunnen bijdragen aan het welzijn van mens, dier en natuur.

Wat wil je zeggen tegen mensen die nadenken over vrijwillige inzet

“VRIJWILLIGERSWERK HEEFT MIJN PERSOONLIJKE LEVEN ENORM VERRRIJKT”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken