“VRIJWILLIGERSWERK ERVAAR IK NIET ALS VERPLICHTING, MAAR ALS EEN VERRIJKING”

Otto IJspeerd

Vrijwilligersorganisatie: Achilles ‘12

Ik ben 70 jaar en sinds zes jaar werkzaam als vrijwilliger bij Achilles’12. Ik omschrijf mezelf als een sociaal en sportief persoon, die van fietsen, wandelen, voetbal, sport kijken, uitstapjes maken en reizen houdt. Voor mijn pensioengerechtigde leeftijd ben ik eerst vijftien jaar werkzaam geweest als planner bij Holland Signaal en vervolgens drieëntwintig jaar als accountmanager bij het Dagblad Tubantia.

Waarom vrijwillige inzet bij Achilles’12

Met een aantal vrienden heb ik vroeger op hoog niveau gevoetbald en tegenwoordig spelen we nog iedere donderdag een potje voetbal bij de club. Een vriend van mij heeft me destijds gevraagd of ik wilde deelnemen aan “Walking Football”. Van het één kwam het ander en al snel ben ik me gaan inzetten als vrijwilliger voor Achilles’ 12. Ik houd me onder andere bezig met het regelen van sponsoren, kleding en trainingspakken. Daarnaast organiseer ik uitstapjes en mixtoernooien voor de “Walking Football” en de “G-voetbal” en verricht ik overige hand-en-spandiensten.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Het vrijwilligerswerk bij de club ervaar ik als een prachtig sociaal gebeuren. Ik verheug me altijd op de donderdagochtend, waarop we eerst voetballen en nadien bij elkaar zitten voor de gezelligheid en het doornemen van eventuele werkzaamheden. We houden eens per 3 à 4 weken klaverjasmiddagen en gaan maandelijks met elkaar lunchen. Eén keer per jaar wordt er een gezamenlijke fietstocht georganiseerd, waaraan onze partners ook deelnemen. Ik heb er een gezellige vriendengroep bijgekregen.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet  

“VRIJWILLIGERSWERK ERVAAR IK NIET ALS VERPLICHTING, MAAR ALS EEN VERRIJKING”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken