“VRIJWILLIGERSWERK LEVERT JE MEER OP DAN DAT HET JE KOST"

Pauline Paalman

Vrijwilligersorganisatie: Korenfestival Amusing Hengelo

Ik ben 64 jaar en omschrijf mezelf als een positief, gedreven en verantwoordelijk persoon. Daarnaast ben ik een verbinder en tracht eenieder tot zijn recht te laten komen. Ik fitness één keer per week en houd van fietsen, wandelen, tuinieren en reizen. Sedert januari 2022 ben ik met pensioen en hieraan voorafgaande ben ik werkzaam geweest als gemeentejurist. Vijfendertig jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het vrijwilligerswerk in diverse bestuursfuncties en ik ben dit sindsdien altijd blijven doen. Mijn vrijwillige inzet voor Amusing Hengelo omvat gemiddeld vijf uur per week.

Waarom vrijwillige inzet bij Amusing Hengelo

Veertien jaar geleden ben ik benaderd voor het huidige vrijwilligerswerk als bestuurslid en ruim acht jaar geleden als voorzitter bij Amusing Hengelo. Ik houd me onder andere bezig met het onderhouden van onze website, de PR, het aanvragen van vergunningen, het veiligheidsplan, de inzet van het Rode Kruis en natuurlijk het onderhouden van het netwerk voor deze organisatie. Mijn kwaliteiten liggen bij het organiseren, het verbinden en samenwerken, die goed van pas komen bij deze vrijwillige werkzaamheden.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik geniet ervan dat we, als team, de bezoekers van en deelnemers aan het korenfestival een plezierige dag bezorgen. Ik vind het mooi om te ervaren dat de mensen enthousiast zijn, meezingen en plezier beleven. Op die dag is er een stroom aan vrolijkheid in de binnenstad en krijgen we veel leuke en spontane reacties. Het vrijwilligerswerk levert me een groot netwerk op met enthousiaste mensen en vrienden, die hetzelfde gevoel hebben bij het vrijwilligerswerk.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet

“VRIJWILLIGERSWERK LEVERT JE MEER OP DAN DAT HET JE KOST"

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken