“RUIK EN PROEF! ALS HET PAST, GEEFT HET ENORM VEEL PLEZIER”

Piet de Bekker

Vrijwilligersorganisatie: Museum Hengelo

Ik ben 69 jaar en ik omschrijf mij zelf als een bezig baasje. Ik heb in het buitenland gewerkt als touringcarchauffeur en reisleider, vervolgens ben ik zelfstandig ondernemer van een meubelzaak geweest.

Mijn hobby's zijn golfen en knutselen. Ik vind het leuk om spullen te repareren en in elkaar te zetten. Toen ik met pensioen ging, ben ik vrijwilliger geworden bij Oyfo. De werkzaamheden heb ik hier met veel plezier gedaan. Tijdens de verhuizing van Oyfo stopte mijn vrijwilligerswerk. Bij een toevallige ontmoeting raakte ik in gesprek met de directie van Museum Hengelo. Een match was toen snel gemaakt.

Waarom vrijwillige inzet bij Museum Hengelo

Ik ben hier sinds een jaar werkzaam als stadsgids en ik help met het opbouwen van exposities en zo meer. Als reisleider heb ik altijd verhalen verteld over achtergronden en de diverse geschiedenissen. De vrijwilligersfunctie 'gids stadwandeling Hengelo’ is mij dan ook op het lijf geschreven. Omdat ik een echte knutselaar ben, past mij ‘het opbouwen van diverse exposities’ en het ‘uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden’ ook heel goed. Ik geniet volop van al deze vrijwilligerswerkzaamheden.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Het werk is iedere keer weer een verrassing en heel afwisselend. Iedereen is hier vrijwilliger en brengt zijn/haar eigen expertise mee. We werken voor hetzelfde doel. Ik vind het prachtig om samen te werken en elkaar aan te vullen. Het gidsen tijdens de stadwandelingen is ook altijd leuk. De wandelaars, die uit Hengelo komen, vullen elkaar vaak aan met nieuwe 'weetjes’, die voor mij ook heel verrassend kunnen zijn. Zelf vind ik het erg leuk om kennis over te dragen en hen te informeren en te verrassen met nieuwe en aanvullende kennis over de geschiedenis van onze stad.

Wat wil je zeggen tegen mensen die nadenken over vrijwillige inzet

“RUIK EN PROEF! ALS HET PAST, GEEFT HET ENORM VEEL PLEZIER”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken