“GEWOON DOEN! JE MERKT VANZELF OF DIT JE DING IS, JE BENT VRIJ IN JE DOEN EN LATEN”

Teun Reinders

Vrijwilligersorganisatie: Oyfo Techniekmuseum Hengelo

Ik ben 85 jaar en ben in heel veel zaken geïnteresseerd. Het is maar net wat op mijn pad komt. Zo houd ik mij nu bezig met antropologie. Ik was altijd wel handig en vond het heerlijk om thuis dingen te maken, bijvoorbeeld een boekenkast, een aanhangwagen voor eigen gebruik en zo meer. Helaas heb ik de ziekte MS gekregen, hierdoor ga ik lichamelijk telkens een stukje achteruit. Toen ik jong was werkte ik eerst als automonteur. Vervolgens ben ik de lerarenopleiding ‘Ambachtsschool’ gaan volgen. Na het afstuderen ben ik bij de chemische fabriek Servo in Delden terecht gekomen en werd na verloop van tijd ‘Hoofd Utilities’. Ik heb hier met veel plezier gewerkt. Toen ik met pensioen ging, kwam ik in aanraking met een stichting die, na de omwenteling in Oost-Europa, kleding en spullen naar Roemenië en Hongarije bracht. Ik heb mij hier tot mijn 70e voor ingezet. Hierna heb ik mij, vanuit mijn interesse voor techniek aangemeld als vrijwilliger bij het Techniekmuseum.

Waarom vrijwillige inzet bij Oyfo Techniekmuseum

Ik ben een hobbyist in techniek. Bij Oyfo Techniekmuseum kunnen kinderen
volop experimenteren, ontdekken en beleven. Ik ben een uithangbord voor ‘verboden af te blijven’. Op vrijdag ben ik vaak suppoost. Samen met een collega suppoost rij ik dan, in mijn scootmobieltje door het museum. En tracht informatie over te brengen op de bezoekers en uitleg kan geven bij de verschillende interactieve games. Daarnaast help ik bij de afdeling educatie om kinderen wegwijs te maken bij het maken van technische werkstukjes.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk

Ik geniet van het enthousiasme van onze jonge bezoekers, zij kijken hun ogen uit in ons Techniekmuseum. Vaak zijn ze met hun opa of oma. Het komt regelmatig voor dat ik, tijdens het in elkaar knutselen van een autootje of een robot, een overenthousiaste opa of oma met een grapje moet corrigeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze het hele werkstuk van hun kleinkind overnemen. Ik heb hier echt lol in.

Wat wil je zeggen tegen mensen die nadenken over vrijwillige inzet

“GEWOON DOEN! JE MERKT VANZELF OF DIT JE DING IS, JE BENT VRIJ IN JE DOEN EN LATEN”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken