“ENERGIE GEVEN, IS ENERGIE ONTVANGEN”

Winnie Biesheuvel

Vrijwilligersorganisatie: Het Inloophuis

Ik ben 74 jaar en een persoon die zorgzaam, optimistisch en creatief is ingesteld. In het verleden ben ik regulier werkzaam geweest als secretaresse. Momenteel verricht ik vrijwillige inzet bij Trivium Meulenbelt Zorg en het Inloophuis in Hengelo. In het kader van de laatstgenoemde organisatie neem ik deel aan deze expositie. Ik houd van knutselen, waaronder het maken van presentjes en kaarten voor de bewoners van een verzorging- en verpleeghuis, de bezoekers van het Inloophuis en voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Daarnaast vind ik tuinieren en het ontwerpen van tuinen leuk. Op de maandagmiddag werk ik vrijwillig als gastvrouw bij het Inloophuis.

Waarom vrijwillige inzet bij het Inloophuis

Medio december las ik een artikel in de kerkbode, waarna ik op het idee kwam om presentjes te maken voor de bezoekers van het Inloophuis. Vervolgens kreeg ik op de locatie een rondleiding en heeft de vrijwilliger coördinator aan mij gevraagd of ik interesse heb in het verrichten van vrijwilligerswerk. Ik was meteen verkocht en sindsdien werk ik met veel plezier vrijwillig bij het Inloophuis. Ik voorzie de bezoekers van koffie en thee en we voeren gesprekken met elkaar over diverse onderwerpen.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk  

Ik vind het fijn om contact te hebben met de medemens. Een ander een stukje op weg helpen en aandacht geven, geeft mij voldoening. Het ZIJN van de mens staat bij mij op de voorgrond en in het contact met de ander ontstaat er een uitwisseling van ervaring en levenswijsheid. De luchtige gesprekken en de humor onderling ervaar ik ook als zeer waardevol.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die nadenken over vrijwilliger inzet  

“ENERGIE GEVEN, IS ENERGIE ONTVANGEN”

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken