Hengelose Vrijwilligersevent

Ieder jaar organiseren we in Hengelo een 'bedank-avond'. Voor zo'n vijfhonderd (van de duizenden vrijwilligers die Hengelo kent) is er een geheel verzorgde avond, mét de uitreiking van de awards.

Vrijwilligersevent

Vrijwilligersevent

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. In Hengelo zetten we onze vrijwilligers jaarlijks extra in het zonnetje!

Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo organiseert dit event ieder jaar, samen met de gemeente Hengelo. Dankzij de bijdragen van diverse lokale sponsoren is het ieder jaar mogelijk om meerdere vrijwilligers én hun organisatie te waarderen met een geldprijs.

Nomineren vrijwilligers

Belangrijk onderdeel van het jaarlijkse Vrijwilligersevent zijn de awards. Vrijwilligers in Hengelo kunnen voorgedragen worden voor een van de awards.

Iedereen kan een (groep) vrijwilliger(s) nomineren. Een onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties en bepaalt welke drie (groepen) vrijwilligers er met de prijzen vandoor gaan. De prijzen bestaan uit geldbedragen en voor de eerste prijswinnaar is er ook een mooie bokaal te winnen. 

Het geldbedrag besteedt de vrijwilliger aan de organisatie waar deze persoon vrijwilligerswerk uitvoert.

Nomineren voor het vrijwilligersevent volgt z.s.m.

Nomineren vrijwilligers
Kaartuitgifte

Kaartuitgifte

 Informatie volgt zodra er meer bekend is. Onderstaande is een voorbeeld van de kaartuitgifte voor 2023.

Hengelo kent vele duizenden actieve vrijwilligers, veel meer dan de enkele honderden kaarten die we kunnen uitgeven. We kunnen dus niet iedereen uitnodigen voor het Vrijwilligersevent. We verdelen de kaarten in meerdere aanmeld rondes en vervolgens via een elektronische verloting. De namen van alle geïnteresseerden gaan in een digitale hoed en een computersysteem selecteert willekeurig de namen van de mensen die één kaartje per persoon af kunnen halen in de bibliotheek. De enige voorwaarden die we stellen is dat elke naam maar één keer aangemeld mag worden en dat er moet worden vermeld voor welke organisatie je als vrijwilliger actief bent (we verifiëren dit bij organisatie). Ben je één van de geselecteerden, dan kun je één toegangskaart per persoon afhalen en kun je niet opnieuw deelnemen aan de volgende ronde. Als mensen toch aangeven niet te komen of de kaarten niet tijdig ophalen dan verdelen we deze kaarten op eenzelfde manier nogmaals. Uiteraard worden de namen van de mensen die in de eerste selectie een kaart toegekend hebben gekregen dan verwijderd. Dit zou eventueel later nog eens herhaald kunnen worden. Iedereen krijgt op deze manier een eerlijke kans om bij het Vrijwilligersevent aanwezig te zijn.

Samenvattend:

  • maximaal één kaart per persoon;
  • geselecteerden krijgen 7  november bericht;
  • informatie over het afhalen van de kaarten wordt via de mail naar alle gelukkige winnaars gestuurd. 
  • deze pagina wordt geactualiseerd ten aanzien van data volgende rondes;
  • kaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt en vol is vol.

Impressie vrijwilligersevent

Het vrijwilligersevent was een succes in de vernieuwde opzet. De korte film, gemaakt door 1Twente Hengelo, geeft een goed beeld van dit mooie evenement.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken