Hengelose Vrijwilligersevent

Ieder jaar organiseren we in Hengelo een 'bedank-avond'. Voor zo'n vijfhonderd (van de duizenden vrijwilligers die Hengelo kent) is er een geheel verzorgde avond, mét de uitreiking van de awards.

Vrijwilligersevent

Vrijwilligersevent

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. In Hengelo zetten we onze vrijwilligers jaarlijks extra in het zonnetje!

Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo organiseert dit event ieder jaar, samen met de gemeente Hengelo. Dankzij de bijdragen van diverse lokale sponsoren is het ieder jaar mogelijk om meerdere vrijwilligers én hun organisatie te waarderen met een geldprijs.

Nomineren vrijwilligers 2023

Belangrijk onderdeel van het jaarlijkse Vrijwilligersevent zijn de awards. Vrijwilligers in Hengelo kunnen voorgedragen worden voor een van de awards.

Iedereen kan een (groep) vrijwilliger(s) nomineren. Een onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties en bepaalt welke drie (groepen) vrijwilligers er met de prijzen vandoor gaan. De prijzen bestaan uit geldbedragen en voor de eerste prijswinnaar is er ook een mooie bokaal te winnen. 

Het geldbedrag besteedt de vrijwilliger aan de organisatie waar deze persoon vrijwilligerswerk uitvoert.

Nomineren voor het vrijwilligersevent van 2023 kan door de QR code te scannen of via het digitale formulier

Nomineren vrijwilligers 2023
Kaarten 2023

Kaarten 2023

Eerste verlotingsronde van 27 september 9:00 uur t/m 4 oktober 23:45 uur.

Hengelo kent vele duizenden actieve vrijwilligers, veel meer dan de enkele honderden kaarten die we kunnen uitgeven. We kunnen dus niet iedereen uitnodigen voor het Vrijwilligersevent. Meld je hier aan voor de verloting. We verdelen de kaarten vervolgens via een elektronische verloting. De namen van alle geïnteresseerden gaan in een digitale hoed en een computersysteem selecteert willekeurig de namen van de mensen die één kaartje per persoon af kunnen halen in de bibliotheek. De enige voorwaarden die we stellen is dat elke naam maar één keer aangemeld mag worden en dat er moet worden vermeld voor welke organisatie je als vrijwilliger actief bent (we verifiëren dit bij organisatie). Ben je één van de geselecteerden, dan kun je één toegangskaart per persoon afhalen en kun je niet opnieuw deelnemen aan de volgende ronde. Als mensen toch aangeven niet te komen of de kaarten niet tijdig ophalen dan verdelen we deze kaarten op eenzelfde manier nogmaals. Uiteraard worden de namen van de mensen die in de eerste selectie een kaart toegekend hebben gekregen dan verwijderd. Dit zou eventueel later nog eens herhaald kunnen worden. Iedereen krijgt op deze manier een eerlijke kans om bij het Vrijwilligersevent aanwezig te zijn.

Samenvattend:

  • maximaal één kaart per persoon;
  • geselecteerden krijgen 6 oktober bericht;
  • kaarten kunnen van 9 t/m 12 oktober tussen 9:30 uur en 14:00 uur en woensdagavond 11 oktober tussen 19:00 en 20:00 uur worden afgehaald op de 2e verdieping van de bibliotheek bij Wijkracht vrijwilligerswerk;
  • deze pagina wordt geactualiseerd ten aanzien van data volgende rondes;
  • kaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt en vol is vol.

Impressie vrijwilligersevent

Het 10e vrijwilligersevent was een feestje. De korte film, gemaakt door 1Twente Hengelo, geeft een goed beeld van dit mooie evenement.

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken